Evenementen in Utrecht

In het hart van ons land ligt de bruisende stad Utrecht te wachten om ontdekt te worden. Utrecht staat bekend om haar bijzondere plekken, zoals de Domtoren, het Domplein, de Jaarbeurs, de Uithof en de historische singels en grachten. Maar naast deze historische hoogtepunten worden er in de stad ook veel evenementen georganiseerd. Hieronder vindt u een greep uit de evenementen in Utrecht die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. 
 

De bekendste beurzen

Tegenover het Centraal Station van Utrecht ligt een van de meest iconische plekken van de evenementenwereld: de Jaarbeurs. Ieder jaar komen er meer dan twee miljoen bezoekers naar dit complex voor verschillende congressen, evenementen en beurzen. Zo is er de jaarlijkse Vakantiebeurs, Motorbeurs en 50PlusBeurs, waar mensen uit het hele land op af komen. Waar uw interesses ook liggen, er is altijd wel wat te doen in het Utrechtse beurscomplex. Wanneer u dus in Utrecht verblijft is de Jaarbeurs dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. 
 

Musea in de Domstad

Bent u meer op zoek naar kunst en cultuur? Dan is Utrecht dé place to be. De Domstad biedt namelijk onderdak aan tal van interessante musea en kunstgalerijen. Neem eens een kijkje in de ondergrondse tunnels van het Domplein, leer de geschiedenis van de Nederlandse treinen of laat u inspireren in het welbekende Rietveld Schröderhuis. Er zijn in Utrecht meer dan genoeg culturele bezienswaardigheden om uw verblijf in de stad onvergetelijk te maken.
 

Festivals in Utrecht

Toe aan wat meer spanning en actie? Door de groeiende festivalcultuur is de festivalagenda van Utrecht altijd goed gevuld. Het hele jaar door worden er concerten en festivals georganiseerd. Van foodfestivals en een muzikaal paradijs in de polder, tot de Culturele Zondagen en het Nederlands Film Festival: voor iedere doelgroep is er wel iets te doen in de stad. 
 

Het beste van Utrecht in het Malie Hotel

Bij een onvergetelijke trip naar Utrecht hoort een passend hotel. Aan de waardige Maliebaan in het historisch centrum van Utrecht, ligt het Malie Hotel. Het hotel ligt op loopafstand van de Dom en de grachten met haar karakteristieke werfkelders, festivals, winkels en musea. Het hotel bevindt zich tevens in de directe nabijheid van het Utrecht Science Park (De Uithof), het Prinses Maximacentrum, het WKZ en het UMC. U maakt uw verblijf in Utrecht pas écht onvergetelijk met een verblijf in het Malie Hotel.