Toeristische trekpleisters in Utrecht

Toeristische trekpleisters in Utrecht

In het centrum van Utrecht is veel leuks te beleven. Ontdek de Middeleeuwse binnenstad, barstensvol winkels, sfeervolle kroegjes en goede eetgelegenheden. Natuurlijk vindt u in Utrecht ook veel unieke bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters, zoals de Domtoren, het Domplein, de vele grachten en de Uithof. We geven u graag enkele tips voor uw bezoek aan Utrecht!
 

Dom

De Domtoren is met een hoogte van 112 meter de hoogste kerktoren van Nederland. Beklim de 465 treden van de Dom en geniet van het adembenemende uitzicht op verschillende hoogtes! Nog steeds heeft de Dom veertien eeuwenoude, grote klokken die de stem van de toren vormen. Deze loodzware bronzen klokken worden geluid op zondagen en getijde dagen, zodat ze door de hele binnenstad te horen zijn. Ook organiseert de Domtoren naast rondleidingen educatieve projecten voor jong en oud.
 

Varen over de grachten

Bekijk de stad eens op een alternatieve manier met een rondvaart door de Oudegracht en de Stadsbuitengrachten. De historische binnenstad van Utrecht laat zich graag vanaf het water bewonderen, wat een rondvaart een echte aanrader maakt. Tijdens de vaart die een uur duurt, komt u langs eeuwenoude wasplaatsen, prachtige grachtenhuizen en de mooiste historische geveltjes. Ook ziet u de Dom en vaart u langs de werfkelders waar Utrecht bekend om staat. Een gids vertelt u alle ins en outs over de stad.