Musea in Utrecht

Musea in Utrecht

Utrecht telt diverse musea waar u urenlang rond kunt lopen en uw ogen uit kunt kijken. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Spoorwegmuseum of het Sonnenborgh? Verblijft u bij Malie Hotel, dan kunt een bezoek brengen aan een van de musea in de buurt! U kunt hierbij ook gebruik maken van ons voordelige museumarrangement. 
 

Spoorwegmuseum

Ontdek het verhaal achter 175 jaar spoorwegen door heel Nederland en bekijk de mooie, historische treinen in het Spoorwegmuseum. U stapt letterlijk in een wereld van roet en stoom als u ervoor kiest de dag te beginnen bij ‘de ontdekking’. Hier maakt u een reis naar het jaar 1800 en daalt u met een lift 150 meter de diepte in. Het spoorwegmuseum zorgt zeker voor een middag vermaak en is een belevenis voor jong en oud!
 

Speelklokmuseum

 Kijk en luister naar de zelfspelende muziekinstrumenten van alle soorten en maten in het Speelklokmuseum! Het museum neemt u mee in de wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten en verrast u keer op keer met vrolijke muziek door het hele museum heen. Jong en oud kan zich de hele dag vermaken met kleine speeldoosjes en klokkenspelen tot gigantische carillonklokken en straatorgels. Ook is er gelegenheid om lekker te lunchen met vers broodjes in het museumcafé Klok.
 

Sonnenborgh 

Sonnenborgh was vroeger een wereldberoemde zonnesterrenwacht waar wetenschappers ontdekten uit welke stoffen de zon bestaat. Om dit te ontdekken gebruikten ze een enorme zonnetelescoop! Bekijk zelf alle kleuren van de regenboog in de Zonzaal of bekijk op een heldere dag de zon met de Lunt-kijker. Ga op zoektocht naar de kanonsgaten achter de eeuwenoude, metersdikke muren of kom op een donkere avond langs om te kijken naar sterren en planeten. 
 

Catherijneconvent 

Het Catharijneconvent is het nationaal museum voor Christelijke kunst, cultuur en geschiedenis. Met presentaties en educatieve projecten wordt u meegenomen in de prachtige wereld van de Christelijke kunst van toen en nu. De vaste collectie wordt tentoongesteld in de verschillende ruimtes van het museum, zoals de schatkamer, het kloostergebouw en de zaal met Middeleeuwse meesterwerken. Het Catharijneconvent presenteert daarnaast een aantal topstukken en heeft regelmatig wisselende deelcollecties die tijdelijk te bewonderen zijn. 
 

Centraal Museum 

Het Centraal Museum in Utrecht is een open huis vol ontdekkingen waar u altijd geïnspireerd vandaan komt. Het museum is een voor iedereen aantrekkelijk podium voor kunst en vormgeving, actualiteit en toekomst en praktijk en reflectie. Verschillende stijlen worden gecombineerd, van klassiek tot modern en van experimenteel tot monumentaal. Ook heeft het museum regelmatig wisselende tentoonstellingen die het bekijken meer dan waard zijn!