Cultuur en muziek in Utrecht Centrum

In het centrum van Utrecht kunt u uw hart ophalen als muziek- en cultuurliefhebber. Het grootste muziekcentrum van Utrecht is TivoliVredenburg. Met maar liefst vijf concertzalen vindt u hier misschien wel de grootste variëteit in muziek van Nederland.

Maar het centrum is ook vele kleinere podia rijk: in Ekko ontdekt u de leukste nieuwe talenten, in Tivoli de Helling kunt u terecht voor alternatieve muziek en in Leeuwenburgh vinden uitvoeringen van de mooiste klassieke stukken plaats. Ook de diverse kerken die Utrecht rijk is, verzorgen vaak prachtige concerten. 
 

Verscheidenheid aan theaters en bioscopen

Naast muziek biedt Utrecht ook plaats aan vele grote en kleinere theaterlocaties. Welbekend is natuurlijk de Stadsschouwburg en het Beatrix Theater, maar kijkt u ook vooral eens naar de programma’s van de kleinere theaters: Utrecht heeft enorm veel te bieden! Ook als filmliefhebber is Utrecht de perfecte plek om te verblijven: Ieder jaar vindt er het Nederlands Filmfestival plaats, waardoor Utrecht dé filmstad van Nederland is. In het centrum vindt u meerdere grote bioscopen en knusse filmhuizen waardoor u zowel de grootste filmproducties als bijzondere art house films kunt bekijken.